Hallinnon pitää toimia tarkoituksenmukaisesti

Oulussa ja muualla yhdistyvissä kunnissa on huomattu tapahtuvan viranomaistoiminnassa muutoksia. Nämä muutokset näkyvät siten että erilaiset lupakäytännöt ovat monimutkaistuneet ja niiden hinta on noussut.

Tämä ilmenee erityisesti rakennusvalvonnassa sekä urakointisopimusten tarjouspyynnöissä. Koulun ja varhaiskasvatuksen puolella taas erilaiset kasvatus ja kehitys suunnitelmat ja projektit vaativat jopa lasten huoltajilta ylimääräisiä palavereita.

Tästä kaikesta voi päätellä vain sen että tämä kansakunta tai ainakin sen julkinen verovaroin ylläpidetty hallinto on alkanut toimimaan väärällä ja tehottomalla tavalla.

Hallinnon työn laadun mitta ei voi olla tuotetun tekstin määrä vaan se miten helposti , nopeasti ja edullisesti palvelut ovat asiakkaan saatavilla.

Siksi ehdotammekin seuraavaa: Muutetaan elinkeinoharjoittamisen lupakäytännöt ja urakointisopimusten lupakäytännöt sellaisiksi että mikään lupa ei voi missään tilanteessa kenellekään maksaa enemmän kuin 50 euroa.

Vaadittavien dokumenttien pituus saa olla enintään yksi A4, siihen pitää mahtua kaikki viranomaisen tarvitsema tieto. Koko dokumentti on voitava täyttää verkossa sähköisesti.

Tulee tarkkaan harkita, minkä verran raportointia todella tarvitaan esim. kouluissa.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa