Maahanmuuttoguru Jussi Halla-aho Kuusamoon

Perussuomalaisten kansanedustaja, filosofian tohtori ja EU-vaaliehdokas, maamme maahanmuuttokriittisen keskustelun johtava voima Jussi Halla-aho saapuu Kuusamoon lauantaina 12. huhtikuuta. Tilaisuudessa on mukana myös EU-vaaliehdokas, teollisuustyöntekijä Marko Kulpakko Kaustiselta.

Halla-aho on paikkakunnalla koko päivän. Aamupäivällä on yleisötilaisuus ja esitelmä Kuusamon valtuustosalissa, minkä avaa PS-järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi. Kortesalmi selvittelee samalla juuri nyt ajankohtaista paikallista päätöksentekoprosessia mahdollisesta pakolaisten vastaanottamisesta Kuusamoon. Tervetuliaissanat lausuu Kuusamon Perussuomalaisten toiminnanjohtaja Tero Kokko.

Halla-aho saapuu Kuusamoon Kuusamon Perussuomalaiset ry:n ja Joukamo Kortesalmen kutsumana.

Kuusamon PS:n tiedottaja ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Joukamo Kortesalmi katsoi välttämättömäksi oikean ja jäsennellyn sekä analyyttisen tiedon saamisen Kuusamossa käynnissä olevaan pakolaiskeskusteluun.

– Valtuuston pakolaisinfo typistyi pelkäksi kyselytilaisuudeksi, vaikka se oli kutsuttu koolle valtuuston iltakouluna ja lähetekeskusteluna. Me saimme saaliiksi vain markkinointipuheita ja pakolaispropagandaa. Ei näin yksipuolisella tiellä kyetä kokonaisvaltaiseen päätöksentekoon.

Valtuustosalin kansalaiskuulemisen jälkeen Jussi Halla-aho on kansan tavattavissa K-Citymarket Kuusamon edustalla PS-teltan tuntumassa, jonne on järjestetty lohisoppatarjoilu soppatykistä.

Kansanedustaja Jussi Halla-aho kuuluu jäsenenä kansallismieliseen Suomen Sisu -yhdistykseen ja on keskustelupalsta Hommaforumin perustaja. Halla-aho on tullut tunnetuksi erityisesti maahanmuuttopolitiikkaa ja monikulttuurisuutta kritisoivista kannanotoistaan.

Halla-aho valittiin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa eduskuntaan Helsingin vaalipiirin toiseksi suurimmalla ja koko maan kuudenneksi suurimmalla – yli 15.000 äänellä. Vuoden 2012 kuntavaaleissa Halla-aho valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon kolmanneksi suurimmalla henkilökohtaisella äänimäärällä – yli 6.000 ääntä – niin Helsingissä kuin koko maassa, huolimatta siitä, että hän ei kampanjoinut lainkaan.

Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Halla-aho keräsi yksityisiltä lahjoittajilta maamme historia suurimman suoran vaalituen – yli 60.000 euroa – lähes tuhannelta lahjoittajalta.

Jussi Halla-aho on kielitieteilijä, blogikirjoittaja ja neljän lapsen isä.

Kirjoitettu 10.4.2014

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa